Prikkelzoeker

Zo gevoelig zijn en toch de prikkels blijven zoeken. Zo zijn mijn kindjes.
De één strong willed, super koppig en verbaal ontzettend sterk. De ander energiek en moet echt haar lichaam voelen om weer te aarden en prikkels te reguleren.

                                                                                        ~de ander energiek en moet echt haar lichaam voelen~

De kinderen hebben gisteren en vandaag een studiedag. Gisteren was ik jarig dus we wilden naar Monkey Town gaan maar onverwachts werd mijn middelste uitgenodigd voor een kinderfeestje.
Dus gaan we vandaag heerlijk een dagje naar Monkey Town. De meeste hoogsensitieve ouders en kinderen zullen nu denken “heerlijk?”. Ja zeker, voor ons is het ontspanning.

Ik kan namelijk heerlijk werken hier omdat ik niet constant “mama die doet dit, mama die doet dat” hoor. Ook van het geluid heb ik totaal geen last, sterker nog het werkt een soort van ontspannend al dat geluid. Ken je dat gevoel dat je op het strand ligt, op je handdoek in de zon ogen dicht, en je hoort op de achtergrond joelende kinderen. Dat vind ik altijd zo’n zen moment, dat gevoel heb ik hier dus ook.
De oudste vind het heerlijk al die prikkels, lekker ongegeneerd gillen en lekker klimmen.
Vooral de glijbaan doet haar zoveel goeds! Ze is dan echt aanwezig in haar lichaam.
Haar knuffel ligt klaar in de auto want als we straks in de auto zitten heeft ze die nodig en laten we haar verder met rust. Dat weten we gewoon van elkaar.
De middelste heeft het nodig om haar lichaam te voelen. Thuis probeert ze ook overal op te klimmen op het moment dat ze even niet weet wat ze moet doen.
Dus is dit de place to be voor haar. Hoe sneller en ruwer hoe fijner ze het vindt. Op de glijbaan, op de trampoline, ze vliegt overal heen.
Als we thuiskomen heeft ze de bank en een filmpje nodig, even lekker in haar eigen bubbel.
En de jongste? Zij volgt… En zorgt voor balans waar nodig.

Ergens hoor ik het blijde gegil van mijn kinderen, ik zie blije snoetjes voorbijrennen. Heerlijk dagje zo!
En zoals het Villa Wijsje hieronder zegt geef ik mezelf echt een genietmomentje vandaag!

Wist je dat bijvoorbeeld een glijbaan en trampoline heel aardend werkt? Doordat je je lichaam goed voelt op zo'n moment sta je beter in verbinding met jezelf.


Mocht jij je kind herkennen in mijn verhaal en wil je hier tips en trucs over leren hoe ermee om te gaan? Plan dan gerust een gesprek inGenietmomentje