25-07-2019


Mediteren/ visualiseren

Wat is dat nu eigenlijk en wat kun je er mee bereiken?

Allereerst is mediteren voor mij vooral een bewustzijnsverruiming. Door middel van ademhaling in het hier en nu zijn.
Visualiseren is voor mij mediteren met een verhaal. Hiermee kun je verleden helen, naar doelen werken en je mindset veranderen. Gedachten zijn krachten.

Voor veel mensen is het iets zweverigs maar in tussentijd is de wetenschap er al een tijdje achter dat het wel degelijk goed voor je is.
Ik wil graag proberen om je uit te leggen wat mediteren en visualiseren met je doet en wat het nou eigenlijk inhoudt.
Je lichaam is een prachtige machine en in je hoofd ligt een hoop gereedschap dat je lichaam als een geoliede machine laat draaien. Wij mensen geven de regie volledig over aan ons hoofd dus eigenlijk hebben we niet geleerd om met dit gereedschap om te gaan.
En wat kan ons brein ons voor de gek houden!
Je hebt het vast eens meegemaakt dat je zeker weet dat je iets verteld hebt tegen je partner maar hij of zij weet zeker dat je dat niet hebt verteld. Of je ziet mooie schoenen in een winkel, terwijl je eigenlijk genoeg schoenen hebt, maar je brein vertelt je dat je deze kleur nog niet hebt dus ja je koopt ze toch. Hoe vaak lukt het jou om te zeggen "oké, nu stoppen met piekeren en alleen nog positief denken?" Precies, vrij weinig, je piekerfabriek heeft namelijk de regie en die is verdomd sterk geworden na al die jaren.

Mediteren is een techniek om te leren omgaan met dit gereedschap.
Je leert je geest kennen en trainen. Je begrijpt vast wel dat je dit niet na een paar keer mediteren onder de knie hebt. Het kost veel oefening aangezien je piekerfabriek al die tijd al de regie heeft. Het zal zo normaal als tandenpoetsen moeten worden.
Je krijgt controle over je gedachten en hoe meer controle hoe minder je je laat leiden door emoties.

Hoe werkt het?
Na het sporten heeft je lichaam rust nodig. Zo werkt het ook met je hoofd. Gedurende de dag krijg je allerlei prikkels binnen (geuren, geluiden, gevoelens)
Slapen zorgt al een gedeelte voor het opruimen van je fabriek.
Maar soms zijn de gedachten zo sterk dat alleen slaap niet voldoende is, misschien kun je door het piekeren niet eens goed slapen of de control freak in jouw begint na het slapen meteen met nieuwe lijstjes maken of bij het minste of geringste slaat de angst bij jou de volgende dag weer toe.

Mediteren is meer ontspanning creëren en je anders te leren kijken naar problemen. En ook kun je de ware aard van een probleem gaan ontdekken door middel van visualiseren. Door een ontdekkingsreis in jouw binnenste te maken.
Je gedachten mogen er nog wel zijn maar je doet er verder niks mee.

De (wetenschappelijke) voordelen van mediteren:
Door te mediteren leer je met liefde naar jezelf te kijken, en vanuit liefde te handelen
Mediteren zorgt voor een betere focus
Je bent emotioneel in balans doordat je je emoties onder controle hebt
Het voorkomen van een depressie. Mensen leven vaak in het verleden of de toekomst, mediteren leert je om in het NU te leven
Het is bewezen dat mensen die mediteren een sterker immuunsysteem hebben
Mediteren zorgt ervoor dat je minder angstig bent
Mediteren maakt mensen echt gelukkig!

Ik hoor je al denken
"ja maar daar heb ik echt geen tijd voor". Vaak wordt gedacht dat mediteren uren in beslag neemt maar dat is echt niet zo.
2-3 keer per dag 10 minuten gaat je al heel veel brengen! En als je kunt Facebooken op de wc dan kun je ook mediteren.

Je mag bij mij langskomen om te mediteren/visualiseren. Ik begeleid je graag op je weg van innerlijk geluk, liefde en rust.