Ik besefte dat ik al bijna 30 jaar vanuit mijn overlevingsmechanisme leefde.Als klein meisje kwam ik al in aanraking met de heftige lessen die het leven ons geeft.
Onbewust zette ik mijn overlevingsmechanisme aan. Ik ontwikkelde op dat moment het hoogalert zijn.
Toen ik richting pubertijd ging is de kameleon in mij pas echt goed wakker geworden en samen met dat overlevingsmechanisme had ik een prima leventje vond ik.
Na heel wat moeilijke jaren leerde ik in 2008 de vader van mijn kinderen kennen.
En weer wat jaren later was ik zwanger van ons eerste kindje. Ik was inmiddels 28 jaar.
Al vanaf haar geboorte was duidelijk dat er lekker wat pit in zit 😊In 2013 stond weer het leven op z'n kopMijn dochter is 1 jaar geworden en zingt poesje mauw al mee. Ze gaat op dat moment 2x per week naar het kinderdagverblijf. Op die manier zag en hoorde ik dat het een pientere tante is. En zo ontdek je dat sommige dingen toch anders verlopen dan bij andere kinderen. Ze gaat bijvoorbeeld huilen als je haar op het gras zet. En ze is compleet in paniek wanneer een vliegtuig of helikopter over vliegt. En dan die woordenschat…

Ik ben gaan zoeken op internet en las voor het eerst over hooggevoelig zijn.
Het jaar is nog maar net begonnen wanneer mijn zwager onverwacht veel te jong komt te overlijden door een motorongeluk.
Het verdriet, het gemis en de vele vragen die we hadden is met geen pen te beschrijven.
  Door te lezen over de term hooggevoeligheid ontdekte ik ook meer over mezelf. Ook wilde ik graag mijn spiritualiteit verder ontwikkelen.
Als jong meisje had ik al contact met mijn opa. Destijds begreep ik dat niet en ik heb dit ver weg achter een muurtje geparkeerd.
Het overlijden van mijn zwager heeft er voor gezorgd dat ik een coach vond die me op alle vlakken kon helpen.
Ik leerde mezelf in een jaar tijd ineens beter kennen want wie was ik eigenlijk? Na bijna 30 jaar overlevingsmechanisme en kameleon zijn wist ik dat natuurlijk helemaal niet.
Maar ik vond het ook lastig. Mezelf leren kennen en terwijl mijn dochter proberen te begrijpen. Maar hoe kun je je kind beter begrijpen als je jezelf niet goed kent?Mijn interesse in hooggevoeligheid, visualiseren en spiritualiteit is zo groot dat ik besluit hier mijn werk van te willen maken. In 2015/2016 start ik met de opleidingen coaching hoogsensitieve personen en Energetisch therapeut. Mijn gave van vroeger komt langzaamaan weer terug.

De oudste hoogsensitief en zeer temperamentvol (strong willed) vergt zoveel tijd en energie van mij dat ik dichterbij huis en veel minder ga werken.
Dit geeft veel rust maar lost de problemen niet op.
Naar mate de middelste ouder word merken we dat zij juist hyper gedrag gaat vertonen bij overprikkeling.
Ze raken overprikkeld van elkaar omdat ze elkaars tegenpolen zijn.Ik ben moeDoor het werk van mijn toenmalige partner en de slapeloze nachten sinds de geboorte van de middelste in 2014 en de jongste ging daar gedurende twee jaar lang nog even mee door en het vrijwel alles alleen doen loop ik op mijn tandvlees.
Mijn relatie loopt niet lekker, we groeien meer uit elkaar en de kinderen reageren natuurlijk ook op de hele situatie. Mijn oudste word elk jaar pittiger en is een tegenpool van de middelste.

Maar ik ga vrolijk verder met opleidingen en cursussen, ik volg alles wat ik leuk vind en in mijn straatje van mijn eigen praktijk past.
De kameleon in mij ging steeds vaker slapen en ik leer mezelf steeds beter kennen. Er mee omgaan is een tweede.
Ik begreep destijds niet waarom mijn toenmalige partner niet gewoon zag aan mijn als er iets aan de hand was. Of waarom hij mij in het weekend niet lekker op bed liet liggen zodat ik bij kon tanken.
Inmiddels begrijp ik goed dat ik het signaal gaf dat alles goed met mij ging, dat ik alles onder controle had en een niet hooggevoelige partner voelt gewoon niet aan dat het met de ander niet lekker gaat.
Begin 2018 is een scheiding onvermijdelijk. En eind dat jaar zit ik overspannen thuis omdat al die jaren van vermoeidheid, ballen hooghouden, en hsp zijn mijn lichaam me een halt toe riep. Tot hier en niet verder.Mijn transformatie is daarVanaf toen ging alles anders. Ik heb gewerkt aan mindset en nog steeds want ik blijf elke dag weer leren mede dankzij mijn eigen kinderen en de kinderen die ik spreek in mijn praktijk. Ze zijn zo eerlijk, puur en spiegelen je waar nodig. Ik ben gaan accepteren, vergeven en loslaten. Ik ben erg leergierig dus ik ben verder gegaan met opleidingen en nog steeds woon ik regelmatig een webinar bij en verslind ik allerlei informatieve boeken.
En nu ben ik er voor jullie, basisschoolkinderen, door de oorzaak op te sporen en hier met jouw kind aan te werken.
Het is mijn missie om kinderen weer te laten verbinden met zichzelf en elkaar op een positieve manier.
Vol zelfvertrouwen de wereld in kunnen gaan met een stevige fundering
Als je kind happy is dan ben jij dat ook. Dat werkt ook andersom. Als jij happy bent is je kind dat ook.
Wat je uitstraalt krijg je terug.Wat had ik dat graag op school geleerd


Ik had graag geleerd hoe je negatieve gedachtes kunt herkennen en hoe je dat vervolgens omzet naar helpende gedachten. Wie leert onze kinderen dat gedachten je krachten zijn?
Wie leert onze kinderen hoe het energetisch systeem werkt. Welk gevoel is van jou en wat is van mijzelf?
Ik had graag mezelf leren kennen. Met welke passies zou ik later m'n geld kunnen verdienen? Wat zijn mijn talenten?
Hoe verzamel ik toffe peren?
Wie leert onze kinderen om te ZIJN, hier, nu, in het moment?